Da Vida - 'Van Het Leven'

phpaIcBII

Een sopraan, een luit en twee violen vormen samen Da Vida. In een mix van oude- en wereldmuziek. Soms waan je je in een 17e eeuwse balzaal. Even later zou het ook een dorpsfeest in Oost-Europa kunnen zijn. Da Vida betekent ‘van het leven’. En van het leven vertelt de muziek. Soms ontroerend, dan weer meeslepend vrolijk.

Een stil kerkje, een volle zaal, een festival in de stromende regen: de muziek van da Vida laat het publiek even in een andere wereld verkeren.

Da Vida bestaat sinds het voorjaar van 2023. Marijke Loopers studeerde muziektheater in Tilburg. Dit seizoen zingt ze in ‘die Nacht der Musicals’ in Duitsland. Maar Marijke houdt ervan om in meer stijlen en talen te zingen. Haar stem maakt ze graag even los met een paar opera-aria’s. En bij ‘da Vida’ kan ze zich uitleven in oude Italiaanse ballades.

Nino Natroshvili studeerde viool en barok-viool in Utrecht. Ze speelt in veel projecten in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft Nino les en ze improviseert in classic jams. Bij ‘da Vida’ wisselt ze sierlijke barokke loopjes af met gloedvolle primás partijen.

Jos Kwakman studeerde gitaar in Groningen. Hij speelt in folkgroep Törf. De basis voor zijn flonkerend gitaarspel is altijd een strak ritme. In ‘da Vida’ speelt Jos gevoelvolle intro’s en begeleidingen op zijn luit. Om dan toch soms weer naar zijn gitaar te grijpen.

Marius Greiner studeerde viool in Groningen. Hij speelt samen met Jos in Törf. Marius geeft les, schrijft muziek en geeft twee keer per jaar een concert met zijn ‘Orkest van de Egel’.

In ‘da Vida’ kan hij de schoonheid van de oude muziek met de energie van de folklore verbinden.

 • Contact
  Broek 2 9511 PT Gieterveen
 • Wanneer

  Zaterdag 22 juni 2024

  20:00-22:00

 • Prijzen
  Vanaf € 15,00