Festival | KeerpuntBlues

phpfHonpg

Een eendaags bluesfestival met live muziek van Blond and Blue, Jon Meyerjon & the Doggoners, Doin' Alright en de Bluesbusters. Daarnaast vertel Jan Hoekman het verhaal van blusgevangenis Parchman Farm in Mississippi. Natuurlijk ook dit jaar met de beroemde bluesbarbecue.

Zaterdag 20 juli is het zover, met natuurlijk ook weer de beroemde blusbarbecue met live muziek. De entree is slechts €20. Voor de barbecue betaal je €17,50

  • 14.30  uur Blond and Blue
  • 16.30 uur Parchman the Bluesprison
  • 17.30 uur Bluesbarbecue met Jon Meyerjon & the Doggoners
  • 19.00 uur Doin’ Alright
  • 21.00 uur The Bluesbusters

BLOND and BLUE: Energieke blues-rock formatie uit Groningen met frontvrouw Monique Schuiten. Geinspireerd door Red Devils, Rory Gallagher, Tedeshi Trucks Band en Cuby and the Blizzards.

PARCHMAN THE BLUESPRISON: Jan Hoekman vertelt over de gevangenis in Mississippi waarover Bukka White Parchman farm blues schreef en waar hij en Willem op zoek gingen naar sporen van de blues. 

JON MEYERJON & THE DOGGONERS: Jon Meyerjon verrastte ons na zijn periode in The Greyhound Blues band met het prachtige album The Doggoners Blues Out. Op het KeerpuntBluesFestival omlijsten zij de fameuze BluesBBQ

DOIN’ ALRIGHT: Stoer is misschien niet de eerste gedachte die je hebt als je hoort dat vader en zoon in dezelfde band zitten. Maar de twee vaders en twee zoons van bluesband Doin’  Alright uit Assen denken daar toch anders over.  T-Bone Walker en Robert Nighthawk inspireerden de mannen voor hun aanpak van The westcoast blues.

THE BLUESBUSTERS: “De Fraizen” kommen weer. De band onder aanvoering van gitarist Auke Bloemhof is een graag gezien gast op het Keerpuntpodium, waar zij jarenlang, samen met BJ Hegen, het jaar muzikaal aftrapten. Dit jaar de afsluiter van het KeerpuntBluesFestival.